dimecres, 30 de maig del 2012

DISSABTE TALLER AL CEIP SAGRAT COR DE JESÚS

Salats, aquest dissabte dia 1 de juny, ens han convidat a fer un taller/gimcana a l'escola del Sagrat cor de Jesús.
El taller, que el farem a l'escola, començarà sobre les 17.30h i està previst que hi hagi una bona afluència tant de nens com de pares.

És per això que necessitem tota l'ajuda possible per a fer passar una gran estona a tots els participants.

Tots els qui pogueu donar un cop de mà, ho podeu fer saber a la Carmeta, i ella us tindrà en compte per a les activitats previstes.

dimarts, 29 de maig del 2012

PRIMERS CASTELLS D7 DE LA TEMPORADA, ALTRE COP ALS RASTELLS


Els Salats descarreguem a la primera actuació forta de l'any tres castells indèdits a la present temporada.
Acompanyats dels Castellers de Caldes de Montbuí, també com ara fa un any, els Salats hem encetat la gamma bàsica de set amb treball però ofici.
Després dels pilars d'entrada i a les pistes de l'Escorxador, en motiu de la Festa Major del Rastells, els Salats encaravem el quatre de set, que ha acabat sent un dels quatre de sets més maco dels que es recorden tot i les novetats que hi havia tant a tronc com a la pinya. Els de Caldes, han fet sense cap problemes un quatre de sis amb poc pes.
En segona ronda, es plantejava l'altre castell de set, un tres bastant diferent de la passada temporada però amb certa experiència al tronc que sense cap mena de dubte ha fet que el castell es pogués salvar. Amb l'aixecador col·locat i l'enxaneta a punt de carregar el castell, tota l'estructura ha rebut dues batzegades que han deixat tocat el castell. Amb ofici i una mica de sang els Salats hem aguantat fins que la canalla ha sortit del castell i poc a poc s'ha vist que es podia anar descarregant, fent així un castell que la colla haurà de millorar si no vol tenir cap ensurt un altre dia. Els convidats han desmuntat un tres de sis amb el pilar, tancant-se molt a terços, tot i això en segona temptativa no ha tingut cap problema i ha descarregat el castell molt bé.
A la tercera ronda, tot i baixar un pis s'estrenava estructura d'enguany, el primer cinc de sis de la temporada que els Salats encara no havíem pogut estrenar per falta d'efectius. Els Castellers de Caldes tancaven la ronda de castells amb un tres de sis sense cap problema.


Amb dos pilars salats i un dels nostres convidats tancàvem un any més una gran actuació al barri que ens acull amb els braços oberts i on part de la colla en forma part.

Actuació:
Salats de Súria: 2p4, 4d7, 3d7, 5d6, 2p4.
Caldes de Montbuí: p4, 4d6, 3d6a, 3d6, p4.


dilluns, 21 de maig del 2012

HORARIS PER UNA GRAN SETMANA!

Entrem en una gran setmana, i és que ens tornem a trobar amb la tant esperada actuació als Rastells, i volem tornar a rebre-la com se la mereix, amb el primer castell d7 de la temporada!
Aquí teniu els horaris (algun diferent de la resta de setmanes, així que presteu atenció)

Dimarts 22/5: assaig a les 19.30 canalla i a les 21.00 tots. S'han de treballar els castells de diumenge, i als d6net com a MÍNIM hi hem de tornar a col·locar acotxador!! SIGUEU PUNTUALS, LA CANALLA QUE ES QUEDARÀ A FER LES PROVES HA DE MARXAR D'HORA!

Dijous 24/5: assaig de pilars i del dos a les 20.30h. Ja li falta menys al p5, i si fem un petit esforç per ser més, abans el tindrem. Necessitem més gent per fer que les proves siguin el màxim de segures. Us hi esperem!!
(últim dia per apuntar-se al dinar dels rastells, 10€)

Divendres 25/5: a les 19.30 puntuals la canalla, a les 20.00 puntuals ASSAIG GENERAL. Anirem per feina, encarant les proves per diumenge, s'han de fer TOTES senceres si volem estrenar els castells d7 diumenge! I a les 22.00h en pantalla gegant, partit de la final de la copa. Hi haurà servei de bar.

Diumenge 27/5:  actuació al barri dels Rastells. si hem pogut fer totes les proves PRIMERS CASTELLS D7 DE LA TEMPORADA!! I ja saps què cal per fer totes les proves, oi?? Que no faltis a assaig.
Tot seguit, i qui vulgui, es pot quedar a dinar per 10€- Us heu d'apuntar com a màxim el dijous!



Ja ho sabeu! l'any passat vam fer uns grans assajos i vam poder estrenar els castells d7 als Rastells. Estem apunt de tornar-hi, però només ho podrem fer si tu vens a assaig dimarts i divendres, i a plaça diumenge.
T'hi esperem!

ACTUACIÓ A CERVERA

Aquest dissabte al mig dia, un horari fora del normal, ens vam desplaçar a Cervera per actuar amb els Margeners de Guissona.

L'actuació va començar amb pilars d4 caminant simultanis per part de les dues colles. Aquest any encara no haviem portat enlloc el nostre pilar caminant, però ja vau veure que el tenim dominadíssim!!
En primera ronda, vam descarregar el 3d6 pesat, enfocat de cara al 3d7, i és que colla, el tenim a tocar!
En segona ronda, un 4d6 que tot i les novetats, no ens va donar cap problema.
En última ronda, teniem previst enfocar el 4d6p, però les baixes d'última hora van fer que anessim justets per a fer-lo, i vam apostar pel 2d6, un castell que sempre tenim apunt. Tot i el canvi de canalla, no vam tenir cap problema per a completar-lo.
Per finalitzar, un p4!

Els Margeners per la seva parts, van fer p4cam, 2d6, 3d6ps, 4d6 i p4.

Una petita gran actuació acompanyats d'una magnífica colla, gràcies Margeners de Guissona.


Per acavar, volem felicitar a tots aquells que us vau estrenar, que no vau ser pocs!!
Felicitats, i seguim així!!



I ara... TOTS SOM DEL RASTELLS!!!
(prepareu-vos...)

divendres, 18 de maig del 2012


RECORDEM QUE DEMÀ DISSABTE TENIM ACTUACIÓ A CERVERA AMB ELS MARGENERS DE GUISSONA. QUEDEM AL LOCAL A LES 10.00h PER MARXAR EN BUS. INTENTEM SER PUNTUALS.

Tornarem a dinar a Súria.


dimecres, 16 de maig del 2012

ÒDENA I ESPAÑA CONECTA

MOSTRA A ÒDENA
El passat dissabte, es va celebrar a Òdena, al certamen de l'elecció de l'hereu i la pubilla de la Catalunya Central 2012.
Feia uns mesos, la organització es va posar en contacte amb nosaltres, ja que volien fer una petita mostra cultural dels pobles de l'heureu, fadrins, pubilla i dames de la Catalunya Central 2011. Com ja sabeu, per la nostra part ens tocava assistir i donar suport a la surienca i salada Anna Juncadella, pubilla de la Catalunya Central 2011.

L'acte va començar amb un pilar d4 que donà inici al cercavila.
El cercavila, que va durar molt menys del que pensavem, ens va dur a la zona del castell, on es va celebrar tot l'acte. Per iniciar l'acte, vam tenir deu minuts per a dur a terme una petita mostra castellera.
Vam descarregar amb molta solvència i rapidesa un 3d6 instantaniament seguit d'un 2d6.

ESPAÑA CONECTA
El nou programa de TVE1 per a l'estiu, està passant la setmana a Súria, i ahir dimarts, van voler grabar-nos.
La intenció era fer un assaig com el de cada dimarts, intentant que les cameres influissin el més mínim. La veritat és que el fet d'assajar en la plaça, amb altres entitats, el soroll, el parc, i la TV, no podem dir que fos un assaig com el de cada setmana, però sí que podem dir una cosa, vam fer unes molt bones proves de cara als castells d7.
Divendres més i millor!!

dijous, 10 de maig del 2012

"ESPAÑA CONECTA" ens grabarà dimarts 15!

SALATS!
Com ja vam informar dimarts a l'assaig, el nou programa de TVE "España conecta", ha volgut dedicar un dels seus programes, al nostre poble, i volen què hi participem fent alguna demostració.
Així doncs, aquest proper dimarts dia 15 a les 20.00h a la Plaça Sant Joan, ens trobem tots i totes vestits de castellers per fer la representació castellera. Els qui tingueu la camisa, us esperem amb ella! Els qui encara no la tingueu, no petiu, podeu portar la samarreta!
Per altre costat, com que serà difícil ser-hi tots potser necessitarem una mica d'ajuda, animem a participar a qualsevol que ens vulgui donar un cop de mà*. I vosaltres, Salats, animeu a tots els vostres coneguts a que vinguin a fer pinya DIMARTS 15 A LES 20.00h a la PLAÇA SANT JOAN.

* Si voleu la samarreta de la colla, podeu venir divendres a l'assaig, i us la regalarem! (de 21.00 a 22.30)

dilluns, 7 de maig del 2012

VINE A L'ASSAIG!


Què? que encara no t'has animat? 
Doncs si tens entre 0 a 99 anys, t'estem esperant!

Et necessitem per seguir creixent!

SI TU VENS, TOT ÉS POSSIBLE, VINE A L'ASSAIG!

Gaudeix del bon ambient i de les moltes activitats!
Siguis d'on siguis, T'HI ESPEREM!!

divendres, 4 de maig del 2012

ACTUACIÓ A SALIPOTA

El passat dimarts 1 de maig, com ja és tradició, vam actuar al barri de Salipota.

L'actuació que va començar a quarts de dotze, després de l'elecció de la pubilla del barri, va tenir el format com el que tenia els altres anys, i és que entre castell i castell, els Geganters feien un ball.

Primer de tot, per obrir actuació, vam fer un parell de pilars de quatre, on es va estrenar l'anxaneta.
En primera ronda, un 2d6 molt similar al que es va fer a Valls el passat dissabte. SEmbla que cada cop surt millor aquesta convinació, no?
En segona ronda, un 4d6 on es va estrenar un terç. Enguany és el segon 4d6 que portem a plaça, un castell que a temporades ens ha costat dur a causa de que es necessita més pinya que en altres castells.
En tercera ronda, un 3d6 amb unes mides una mica extranyes, però que no vam tenir cap problema per descarregar, i és que els castells d6, tant se val com els fem, que ja veieu que surten! Tot i així, els hem de perfeccionar!!
Per finalitzar, ronda de pilars, on vam descarregar un p4 i un p4ps simultaniament.

Volem agraïr a la gent del barri de Salipota la gran acollida amb la que ens reben sempre i ens van ajudar, i és que actuar a Salipota és com estar a casa!!

I avui, som-hi que tenim assaig. Hem de reprendre la feina i seguir amb els objectius del 3d6ps i els castells d7! Us esperem a tots a les 21.00 al local!!