dimarts, 2 de febrer del 2010

CONCURS CASTELLS DE TARRAGONA 2010




La setmana passada sortia en un diari de Tarragona, un article en el què es parlava sobre les noves bases del Concurs de Castells. Amb aquesta primera pauta i a falta de més de vuit mesos, fa preveure que aquest any es parlarà força del Concurs per varies coses.
Primer de tot, el fet que es vol reduir el número de colles, amb la desaparicó d'aquestes colles que entraven al concurs i era un premi per ells poder assistir-hi. En aquest apartat ja el debat servit, ja que les colles de la ciutat entren com a amfitriones del Concurs, i molt em suposo que les colles que freqüentaven últimament el concurs, amb gamma alta de 7, es quedaran sense portar la seva camisa a la plaça de Braus.
Per altra banda, s'ha de donar a conéixer, el fet que aquest any si que viurem un dels concurs (amb la temporada per començar) més disputats dels últims anys.
Els Verds arriben després d'un any "fluix" respecte l'hegemonia que ens tenien acostumats, tot i que segur que defensaran el títol, tal i com porten fent les 4 últimes edicions.
La Vella, per la seva part, és la gran reforçada per aquesta temporada 2009, no només pels resultats, sinó perquè s'ha vist un canvi d'estil i unes ganes de poder tornar a aixecar castells molt difícils de veure. De fet, ja es parla que ambdues colles donen la clau del concurs al 3 de 10, que segurament intentaran.
La Joves, per la seva banda, tot i acabar Santa Úrsula sense cap objectiu, ha demostrat que és capaç de lluitar per tot, i que el dia del concurs serien capaços de fer-ne una de grossa.
Els Capgrossos, ha anunciat als quatre vents que posaran tot el seu esforç, per poder ser el seu primer any de gamma extra. Parlen d'un augment de la massa social de la colla, que coneixen els capgrossos, podrien multiplicar-se.
Amb la resta de colles, cal tenir en compte, el "petit" duel entre les dues colles grans de les capitals.
Primer amb les de Tarragona, on després després d'un any amb castells de 9 dels Xiquets i la tripleta de la Jove durant la diada de Santa Tecla, fa pensar que la ciutat capital dels castells, recobra els galons que mereixia.
Per altra banda, Barcelona viurà un frec a frec (tot i que no ho volen considerar així), entre els Castells de Barcelona i el seu equip pilaner i els Castellers de Sants que passet a passet van consolidant-se com a colla de vuit i mig.
Benvinguts a la Temporada 10, en què segurament aquest número es convertirà en pisos.

Salut i Sempre Amunt!!!
(Un Salat molt alegre i enfilat)